Utehelg 2018

Helgen som var anordnades Utehelg på Skeviks Gård utanför Stockholm.

Torsdag kväll hade vi avslutning för en på mitt jobb och jag kom hem ganska sent, började lägga fram alla saker för att sen packa på fredags morgon innan jobbet. Vilket jag gjorde.

Halvvägs till jobbet börjar jag fundera på om ja diskade och la tillbaka kåsan.. Nej den hängde inte på ryggan.. Fuck!

Stress stress och stress. 

 Efter jobbet fick jag åka in och köpa en ny kåsa, 20min kvar till bussen skulle gå.. Ombyggt på slussen och jag hittar inget! väl nere vid bussarna ställer jag mig vid en kö och frågar om de är rätt, får då veta att de finns en annan buss som är snabbare och som inte fastnar i vägarbeten… 

Perfekt, den tar jag!

Framme i Gustavsberg kan jag pusta ut, nu väntar bara sista bytet, sen är jag framme.

Jag kom dit på fredagen vid 17.30 tiden. Satte upp mitt tält och gjorde i ordning allting sedan gick jag på afterhiken och lyssnade på en föreläsning samt liveband och tog ett eller två glas vin. 

Stressen som var under veckan gjorde att jag missade att packa ner förstärkningsplagg vilket resulterade i att under natten klädde jag på mig ALLA kläder jag hade med mig… 

På morgonen kom en kompis dit och talade om att i receptionen sa de att de bara var 1 plus god under natten… under dagen fick jag veta att nästan alla frös….. 

Lördagens agenda var bushcraft föreläsning om yxa och kniv, jag fick massa tips och idéer även IM jag kände till väldigt mycket,

Efter de blev det lunch följt av paddling. Vi fick varsin flytväst och paddan sedan skulle vi få kajaker och ut å testa… jag vill verkligen lära mig, har haft bra kurser men detta var ingen kurs så jag blev besviken men de var riktigt trevligt att komma ut och paddla lite tills foten och benet somnade totalt.

När jag sen skulle komma ur så fastnade foten på något sett så jag ramlade i vattnet 😂😂😂😂😂

Väl uppe på land och ett halvt bad senare går vi till Mora knivs monter och får kaffe samt att jag köper en kniv, eldris. Nu jag jag tre, gul, svart och min nya lila. 

Vi inser att Elles utemat har börjat så vi smyger in på ett hörn och lagar jättegod nässelsoppa med ramslök 😍

Sedan åker min kompis hem och jag går till tältet där jag möter två tjejer som ska bada i badtunna och jag hänger med de, vi badar även i havet och sen umgås vi hela kvällen.

Natten mot söndag har jag redan från början på mig alla kläder men vaknar på natten och tar av mig lite… 

påbörjar söndagen med morgondopp följt av frukost och sedan kommer min kompis och vi bestämmer snabbt att vi går på Elles utemat där vi ska laga raggmunk från grunden med torkade varor, vi blandade även i nässlor.

Efter det tog jag ett bad till innan vi bestämde oss för att åka hem.

Detta var en av de roligaste helger jag har haft på länge.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *